Projektledning och geoteknik m.m. i uppdrag åt PreZero

Projektledning och geoteknik m.m. i uppdrag åt PreZero

PreZero har gett Treeline förtroendet att som generalkonsult bistå PreZero i utvecklingen av deras sorteringscenter i Högdalen. Treeline är del i projektets alla skeden från detaljplan vidare till färdig anläggning. Det som på ytan kan se ut som en enkel avfallsanläggning innehåller många spännande utmaningar – precis som vi vill ha det! Klurig geoteknik, logistiska utmaningar under byggskede, teknisk försörjning med förhinder och utformning av ytskikt på stadens parkmark, för att nämna några.   Vi ser fram emot invigning av färdig anläggning våren 2024!

Treeline växer norrut!

Treeline växer norrut!

Vi kan med glädje och stolthet meddela att vi nu etablerar oss i Sundsvall och Bollnäs. Redan nu har vi flera projekt- och byggledningsuppdrag inom infrastruktur och vi ser fram emot fler medarbetare och uppdrag framöver. Först ut är Erik, Fredrik och Jens. Varmt välkomna till Treeline! Nyfiken på Treeline? Tveka inte att höra av dig till oss!

Treeline samlar på kunskap!

Treeline samlar på kunskap!

Tillsammans med våra samarbetspartners från Tvärbanan Kistagrenen och Uppsala spårväg drog några av oss söderut för att samla erfarenheter från andra spårvägsprojekt. Det blev både spårväg i Lund och lite tunnelbanebygge i Köpenhamn. Aldrig fullärd, alltid nyfiken!

Treeline paddlar kajak

Treeline paddlar kajak

Vi börjar bli många i gänget på Treeline! Vi utnyttjade kajakuthyrningen runt hörnet och paddlade iväg för att titta på några av de projekt som vi har mitt i city.

Projektledare infrastruktur till Stockholms stad

Projektledare infrastruktur till Stockholms stad

Stockholm växer och Treeline har tecknat ramavtal med Stockholms stad för att bidra med projektledare till stadens infrastrukturprojekt. Treeline är mycket glada över att få arbeta med våra grannar tvärs över gatan!

Välkommen Diyar!

Välkommen Diyar!

Treeline är oerhört nöjda med att kunna presentera vårt senaste tillskott: Diyar Amin! Diyar är ingenjör med inriktning geoteknik och har svaret på frågan vi så ofta ställer oss inom samhällsbyggnadskonsten: Håller marken? Därmed stärks Treeline ytterligare inom det geotekniska området. Diyar har en bakgrund som gruppchef och uppdragsledare med bland annat stor erfarenhet av uppdrag i detaljplaneskedet.

Treeline är superföretag 2021!

Treeline är superföretag 2021!

För sjuttonde året i rad utser Dun & Bradstreet Sveriges Superföretag. Totalt 630 företag kvalar in på listan, en minskning med drygt 11 procent från förra året.             – Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet, säger Per Weidenman, analytiker på Dun & Bradstreet.

Utvärdering av Oxbergstävlingen och ny tävlingsprocess

Utvärdering av Oxbergstävlingen och ny tävlingsprocess

Treeline och ON Arkitekter har fått Trafikverkets förtroende att utvärdera tävlingsförfarandet bakom projekttävlingen för väg- och järnvägsbron i Oxberg. Vår uppdragsgivare hos Trafikverket är chefsarkitekt Johan Folkesson. Utvärderingen kommer sedan utgöra underlag för framtagandet av en ny processbeskrivning för hur Trafikverket ska bedriva projekttävlingar. Vårt arbete kommer inledningsvis bedrivas göras genom enkäter och intervjuer med både tävlande och personer inom tävlingsorganisationen, hos Trafikverket och Sveriges Arkitekter men även jurymedlemmar.

Vi gör programhandling för spårväg i Uppsala

Vi gör programhandling för spårväg i Uppsala

Nu är vi äntligen igång med ett efterlängtat drömprojekt: Programhandling Uppsala spårväg. Tillsammans med våra partners Systra, White Arkitekter, &Rundquist och Lindahl Projektledning är arbetet med programmet i full gång. Uppdraget genomförs i nära samarbete med Region Uppsala och Uppsala kommun. Under våren kommer vi utreda och fördjupa oss i vad som krävs för att integrera Spårväg i Uppsala, inklusive linjedragning, hållplatslägen, teknikval och depå. I vårt urstarka team bidrar Treeline med erfarenheter från andra spårprojekt, så som Tvärbanan Kistagrenen, Spårväg City och Spårväg Syd, där vi ofta arbetat i gränslandet mellan teknik, arkitektur och den kommunala planeringsprocessen. 

Turistväg i Uganda

Turistväg i Uganda

Treeline deltar, under ledning av systerföretaget Sweroad, i ett PPP-projekt i Uganda avsett främja turismen och förbättra framkomligheten generellt i Kisoro-regionen. 70 kilometer av en grusväg i delvis mycket dåligt skick och utsatt för regelbundna ras under regnsäsongen kommer att göras om till en asfalterad, tvåfilsväg med tillhörande trafiksäherhetsutrustning, som kommer att vara tillgänglig året om. Detta kommer att väsentligt förbättra förutsättningarna för turismnäringen i denna region känd för sina nationalparker där de stora bergsgorillorna kan betraktas, och samtidigt ge befolkningen tillförlitliga transportmöjligheter till resten av regionen. Treeline och Sweroad bidrar med en projektledare och en team ledare för projekteringsorganisationen.