Projektledare infrastruktur till Stockholms stad

Projektledare infrastruktur till Stockholms stad

Stockholm växer och Treeline har tecknat ramavtal med Stockholms stad för att bidra med projektledare till stadens infrastrukturprojekt. Treeline är mycket glada över att få arbeta med våra grannar över gatan!

Utvärdering av Oxbergstävlingen och ny tävlingsprocess

Utvärdering av Oxbergstävlingen och ny tävlingsprocess

Treeline och ON Arkitekter har fått Trafikverkets förtroende att utvärdera tävlingsförfarandet bakom projekttävlingen för väg- och järnvägsbron i Oxberg. Vår uppdragsgivare hos Trafikverket är chefsarkitekt Johan Folkesson. Utvärderingen kommer sedan utgöra underlag för framtagandet av en ny processbeskrivning för hur Trafikverket ska bedriva projekttävlingar. Vårt arbete kommer inledningsvis bedrivas göras genom enkäter och intervjuer med både tävlande och personer inom tävlingsorganisationen, hos Trafikverket och Sveriges Arkitekter men även jurymedlemmar.

Vi gör programhandling för spårväg i Uppsala

Vi gör programhandling för spårväg i Uppsala

Nu är vi äntligen igång med ett efterlängtat drömprojekt: Programhandling Uppsala spårväg. Tillsammans med våra partners Systra, White Arkitekter, &Rundquist och Lindahl Projektledning är arbetet med programmet i full gång. Uppdraget genomförs i nära samarbete med Region Uppsala och Uppsala kommun. Under våren kommer vi utreda och fördjupa oss i vad som krävs för att integrera Spårväg i Uppsala, inklusive linjedragning, hållplatslägen, teknikval och depå. I vårt urstarka team bidrar Treeline med erfarenheter från andra spårprojekt, så som Tvärbanan Kistagrenen, Spårväg City och Spårväg Syd, där vi ofta arbetat i gränslandet mellan teknik, arkitektur och den kommunala planeringsprocessen. Vill du veta mer? Hör av dig!

Turistväg i Uganda

Turistväg i Uganda

Treeline deltar, under ledning av systerföretaget Sweroad, i ett PPP-projekt i Uganda avsett främja turismen och förbättra framkomligheten generellt i Kisoro-regionen. 70 kilometer av en grusväg i delvis mycket dåligt skick och utsatt för regelbundna ras under regnsäsongen kommer att göras om till en asfalterad, tvåfilsväg med tillhörande trafiksäherhetsutrustning, som kommer att vara tillgänglig året om. Detta kommer att väsentligt förbättra förutsättningarna för turismnäringen i denna region känd för sina nationalparker där de stora bergsgorillorna kan betraktas, och samtidigt ge befolkningen tillförlitliga transportmöjligheter till resten av regionen. Treeline och Sweroad bidrar med en projektledare och en team ledare för projekteringsorganisationen.

Välkommen David!

Välkommen David!

Ännu en ny kollega! Nu är David Holm på plats och i fullt arbete. David är civilingenjör vattenbyggnad och geoteknik med lång erfarenhet från både konsult- och entreprenadsidan. David kommer senast från Implenia och Getingmidjan där han jobbat med kontraktsfrågor mot både beställare och entreprenörer. Och som alltid hos Treeline: David är grymt kompetent och trevlig!

Välkommen Henrik!

Välkommen Henrik!

Att ha koll på de geotekniska förhållandena är grundläggande i alla samhällsbyggnadsprojekt. Det känns tryggt med ytterligare en erfaren geotekniker på Treeline: Henrik Blomquist! Henrik kommer senast från Sigma och har lång erfarenhet som uppdragsansvarig. Med glatt humör och massor av energi är Henrik redan i full gång.

Välkommen Christian!

Välkommen Christian!

Vi välkomnar Christian Wintenby till Treeline. Christian har lång erfarenhet som landskapsarkitekt i olika roller, nu senast som detaljplanechef i Linköping. Med Christian stärker vi upp vår kompetens inom planering och kan bistå både privata och offentliga kunder i planeringsprocessen. Christian kan den kommunala planeringsprocessen utan och innan och han är ruskigt trevlig. Fullträff alltså!

Huvudbron är redo att besökas!

Huvudbron är redo att besökas!

I 6 år har Treeline Consulting uppdragslett Delområde Vatten och Land i Projekt Nya #Slussen. När huvudbron invigs nu på söndag av H.M. #Konungen och #Kronprinsessan så är det en milstolpe i projektet och innebär starten på skede 2. Öppningen av bron blir startskottet för rivningen och urschaktningen av den gamla västra Slussbron och Södermalmstorg. För Treeline betyder det att vi nu fokuserar på de sista två åren av projektering. Handlingar för Slusskanalen och Katarina Västra ska slutföras och förfrågningsunderlag för Stadsgården och Gång- och Cykelbron ska upprättas. Kl. 5 på måndag morgon har ni möjlighet att vara först över bron när den öppnar. Ses vi där?  

Det är alltid bra att se resultatet!

Det är alltid bra att se resultatet!

På Tvärbanan Kistagren försöker vi vårt bästa för att göra kollektivtrafik till en trevlig upplevelse genom innovativa och kreativa lösningar. Här är ett exempel som vi utvecklade för hållplats Bromma flygplats. Med hjälp av grafisk betong skapas ett unikt mönster för hållplats Bromma flygplats. Mönstret är inspirerat av Stockholms och Brommas unika fysiska identitet och är en abstrakt illustration av området kring Bällstaviken. Redan senare i höst hoppas vi att trafiken är igång och hållplatsen öppnar för allmänheten. Tills dess kan ni spana in mer information om Tvärbanan Kistagrenen här:

Besök på Byggplatsen I Bålsta

Besök på Byggplatsen I Bålsta

Här är några av våra kollegor under ett besök på byggplatsen för ett av de största logistikcentrumen i hela Skandinavien: Axfoods Logicenter i Bålsta. Treelines roll i detta prestigefyllda projekt är att tillhandahålla tjänster som projektledning, teknisk expertis inom stadsplanering, landskapsarkitektur och infrastruktur.